Miljøvennlig bedrift

Bli klimasmart med Fjordkraft

Hos Fjordkraft får du mer enn strøm. Sammen med gode samarbeidspartnere tilbyr vi klimasmarte produkter som både kan redusere strømforbruket og gi dere en mer bærekraftig profil.

Publisert: 21. november 2022

Klimasmart er en relativt ny satsing fra Fjordkraft. Her har vi samlet produkter og tjenester som kan gi bedriften din en mer energieffektiv, klimavennlig og bærekraftig hverdag. Vi tilbyr produktene sammen med leverandører som er eksperter på sine fagfelt, for å gi deg et best mulig utvalg av gode og innovative produkter.

Fra vårt kontor på Hamar har klimasmartgjengen full kontroll på de ulike produktene, og hvilke støtte- og finansieringsmuligheter som finnes.

Sindre Landmark er leder for vår klimasmart-satsing. Her forklarer han de ulike produktene.


Soleklart – solceller på taket

-Solkraft er definert som en av våre viktigste kilder for å dekke fremtidens energibehov. Solceller på taket er både plasseffektivt, utslippsfritt og synlig bidrag til bærekraftig utvikling i nærområdet. Strømmen dere produserer bruker dere selv, og eventuell overskuddsproduksjon kjøper vi. Vi tilbyr løsninger både til deg som vil kjøpe solcelleanlegget, og «Energy as a service»-løsninger til store bygg, forklarer Landmark.
Solceller på taket vil gi dere lavere strømregning, styrket image som en bærekraftig bedrift og ofte økt verdi på bygningsmassen.


-Vi samarbeider med en av Norges største aktører innen solceller, Solcellespesialisten, på montering av kjøpte anlegg. Det sikrer deg trygg og god oppfølging i alle ledd i leveransen. På «Energy as a service»-delen samarbeider vi med Opinata Solar.

 

Les mer om Soleklart og sjekk taket ditt i solkartet 

 

Energismart – innovativ varmepumpeteknologi

-Sammen med Trondheimsbaserte Winns tilbyr vi energisentraler som bruker det nyeste innen varmepumpeteknologi og naturlige kuldemedium for å tilby deg 100% kortreist og bærekraftig oppvarming av dine bygg. Energien til å drifte anlegget henter vi fra naturen rundt deg, og kan redusere CO2 utslippet med 70-90% sammenlignet med din tidligere løsning.


Les mer om Energismart 


Målbart – alle målbare data samlet på et sted

Målbart er et energiovervåkningssystem som vi tilbyr i samarbeid med Adaptic.
-Med Målbart får dere full innsikt og kontroll over alle energibærere i bygget, med alle målbare data du ønsker samlet på en og samme brukerflate. Vi ser at kunder som benytter Målbart reduserer kostnader med ca 10%, i tillegg til bedre BREEAM-klassifisering av bygget, forteller Sindre Landmark.


BREEAM er en helhetlig miljøsertifisering av bygg, og en god score her kan for eksempel benyttes som et kvalitetsstempel ovenfor leietakere og andre interessenter.


Les mer om Målbart

 

Ladesmart – Elbillading for bedrifter

Ladesmart gir dere et komplett og fremtidsrettet ladeanlegg for elbiler. Vår administrasjonsløsning, Smart kontroll, sørger for kostnadsfordeling mellom brukerne, fakturering og lastbalansering slik at dere unngår de høyeste effekttoppene. Vi leverer Smart kontroll i samarbeid med Current, og løsningen kan benyttes på både nye og eksisterende ladeanlegg.
Vi tilbyr løsninger både for bedriftsmarkedet og boligselskap, med ulike prismodeller for betaling av ladingen. Snakk med oss, så finner sammen den løsningen som passer best for dere, sier Sindre Landmark.

 

Les mer om Ladesmart

 

Førpremiere: Ladbart – lagre strøm på brukte batteri fra elbiler

Helt til slutt kan vi friste med en liten førpremiere, servert av produktleder Magnus Bakken.
-Akkurat nå holder vi på med et betaprosjekt sammen med ECO STOR, der vi gjenbruker batteri fra elbiler og gir de nytt liv som lagringsenheter for energi hos bedrifter og privatpersoner. Dette er et veldig spennende prosjekt, med mange muligheter. Hvis du har solceller kan du for eksempel lagre overskuddesenergien på batteriet, og bruke den til å kutte effekttopper slik at nettleien blir lavere. Siden strømmen lagres lokalt, slipper du å betale nettleie når du bruker av strømmen fra batteriet. Vi ser også på muligheter for at du kan drive med kjøp og salg, ved at du fyller batteriet når strømprisen er lav og selger den tilbake når prisen er høy.


-En annen fin ting med dette prosjektet er at det kan regnes som utslippsfritt, siden all miljøpåvirkning er tatt ut i produktets første livssyklus. Selv om batteriet ikke lenger egner seg til bruk i bil, har det fortsatt mange års levetid igjen som energilagringsenhet i bygg. Her snakker vi gjenbruk, som er en vesentlig parameter i forhold til å sørge for minimal miljøpåvirkning ved bruk av slik teknologi i bygg, sier Magnus Bakken, som gleder seg til å levere de første batteripakkene til betakundene over nyttår.

-Vi håper at de første batteriene kommer i åpent salg mot sommeren 2023. På Ladbart-siden kan du melde din interesse og motta nyhetsbrev med oppdateringer fra betafasen.


Les mer om Ladbart