Miljøvennlig bedrift

Fjordkrafts leverandører tar klimaansvar

Gjennom klimaløftet «Klimanjaro» stiller Fjordkraft krav om at selskapets leverandører skal være klimanøytrale innen 2019.

Publisert: 07. september 2018

 

Fjordkraft har vært klimanøytrale siden 2007, og gjennom vårt klimaløfte Klimanjaro stiller vi krav om klimanøytralitet hos våre leverandører. 

 

- Kilimanjaro er verdens høyeste frittstående fjell. Det er utfordrende å bestige, men med de rette forberedelsene vil de fleste nå toppen. På samme måte kan et løfte om klimanøytralitet virke krevende for både store og små leverandører, men ved hjelp av tre enkle steg er det fullt gjennomførbart.  Derfor valgte vi et ordspill på Kilimanjaro for vårt klimaløfte Klimanjaro, forteller Innkjøpssjef Gisle Hauge.

Les mer: Slik blir bedriften din klimanøytral.

Kan kopieres av alle

– Det er viktig å huske på at klimanøytralitet ikke handler om nullutslipp. Du kartlegger egne utslipp, kutter det som er praktisk mulig og kompenserer deretter for restutslippene, sier Hauge.


Fjordkraft benytter FNs anerkjente definisjoner og metodikk for klimanøytralitet. 


– Klimanjaro gir konkrete resultater og kan enkelt kopieres av alle andre bedrifter som ønsker en grønn verdikjede. Grunntanken er at en klimautfordring som akselererer også krever en løsning som akselererer, sier Hauge. - Ved å kreve klimanøytralitet fra våre leverandører, kan vi gange effekten av vårt initiativ med mer enn hundre!

 

 

LES MER: Dette er «Klimanjaro»