Nyheter

Sykehusklovnene får julegaven fra Fjordkrafts julekalender!

Gjennom hele adventstiden har Fjordkraft delt ut pengegaver til organisasjoner som gjør en forskjell. På julaften fikk lukevinneren bestemme hvilken organisasjon som tildeles julegaven på 20 000 kr.

Publisert: 06. januar 2020

Årets lukevinner, som ønsker å være anonym, valgte Sykehusklovnene som mottaker av julegaven.

 - Jeg så med en gang hvem jeg ønsket å gi denne premien til, og det er Sykehusklovnene. Jeg har hatt en niese som har vært innlagt på sykehus over lang tid med kreft, og har sett hva Sykehusklovnene kan bidra til med glede. Jeg syns vi må ta vare på de minste og dette bidrar klovnene til. Dette betyr veldig mye for meg personlig så det er veldig fint å kunne bidra med dette!

 

Våre Facebook-følgere nominerte organisasjoner

I Fjordkrafts julekalender presenteres en ny organisasjon hver dag, som vi samtidig støtter med 4000 kr. Denne gangen inviterte vi våre følgere på Facebook til å nominere organisasjoner som de mente fortjente støtte, og fikk mange gode og varierte forslag.

 

Slik jobber sykehusklovnene

Hos Sykehusklovnene ble naturlig nok premien tatt godt imot:

-Så utrolig hyggelig start på det nye året. Dette setter vi stor pris på, sier kommunikasjonsleder Anne Berggraf.  

-Vi vet at barn på sykehus i Norge får den beste medisinske behandling som sammen med de beste og flinkeste sykepleierne gjør alt de kan for å ta bort det syke. Sykehusklovnenes jobb er å jobbe med det friske. Et barn vil alltid ha noe friskt i seg, og sykehusklovnenes jobb er å finne frem dette, finne leken, smilet og latteren. Vi kan ikke gjøre noe med sykdommen, men vi kan gjøre noe med opplevelsen av å være på sykehuset. I 2020 vil Sykehusklovnene gå inn på to nye sykehus og derved være ved 18 sykehus rundt om i Norge. Vi har også økt antallet sykehusklovner, og har nå rundt 50 utdannete sykehusklovner knyttet til oss.

 

Disse organisasjonene fikk støtte

Følgende organisasjoner fikk støtte fra Fjordkrafts julekalender i 2019: Barnekreftforeningen, Kirkens Bymisjon, Hold Norge Rent, Foreningen for hjertesyke barn, Make-a-wish Norge, Fugleadvokatene, Hjelpende Hender, Blindeforbundet, Sykehusklovnene, Kirkens SOS, Leger Uten Grenser, MedHum, Mental Helse, MS-Forbundet, Norsk Luftambulanse, Norske Redningshunder, Omsorg Jessheim, Røde Kors Hjelpekorps, SOS Barnebyer, Stiftelsen Organdonasjon, Stine Sofies Stiftelse, Unicef og Adina Stiftelsen.