Energirådgivning

Hjelper bedrifter å bli klimasmarte

Stian Tøllefsen og Johnny Johansen er begge bedriftsrådgivere ved Fjordkraft sitt regionkontor på Sortland. Med “Team Tørrfesk” i ryggen, er de er stadig på farta. De mener selv de har kontor fra Alta i Nord til Brønnøysund i sør.

Publisert: 25. februar 2021

Fjordkraft har et stort fokus på klima og bærekraft. I 2018 vant de FNs klimatiltakspris for sitt initiativ “Klimanjaro”, som forplikter Fjordkrafts leverandører å tegne avtale om å bli klimanøytrale. Det har gitt Stian og Johnny en spisskompetanse på et område bedriftene etterspør:

 

Stor verktøykasse - mye mer enn "bare" strøm

- Det er en stor forskjell for oss som bedriftsrådgivere nå kontra tidligere. Nå har vi en stor verktøykasse med så mange løsninger at vi til enhver tid løser kundenes behov. Det er alt fra energiovervåkning til solcellepanel, og det er det som gjør det så utrolig artig, sier Tøllefsen.

 

Les mer om Fjordkrafts klimasmarte løsninger (åpnes i eget vindu)

 

– Kundene har en egen webløsning, Min Bedrift, hvor de har full kontroll over forbruk, fakturaer og målere. Vi kan også hjelpe bedriftene å komme igang med klimaregnskap, sier Johansen.

 

Fornøyde kunder

Snorre Angell i Calanus er en av mange som er strålende fornøyd med service og oppfølging fra bedriftsrådgiverne på Sortland. Calanus har bygget verdens første raudåtefabrikk – et funksjonelt bygg på ca. 2750 kvadratmeter.

– Fjordkraft har kartlagt vårt behov og hjulpet oss med å finne den avtalen som lønner seg best for akkurat oss. Det er også en stor trygghet at vi har lokale rådgivere hvis det skulle dukke opp noe underveis, da kan jeg bare ringe direkte til dem, sier Snorre.

- Strøm er ikke det samme nå som for 20 år siden. Det har vært en stor utvikling, og mye har skjedd på produktsiden. Det å få rådgivning på nye, klimasmarte produkter er en god trygghet å ha, avslutter Angell.

– Det er fantastisk å se hvor mye verdi den maritime næringa skaper i våre områder, sier Johnny. 

 

Hvilke klimasmarte løsninger passer for dere? Få en gratis og uforpliktende kartlegging av dine bygg!

 

Lokal vekst

I 2019 kjøpte Fjordkraft strømselskapet Vesterålskraft Strøm AS. Som et resultat ble eierkommunene Øksnes, Bø i Vesterålen og Sortland medeiere i Norges største strømselskap: - Vi var 15 ansatte da Fjordkraft kom inn, nå er vi 27 ansatte og ser enda etter flere, forteller Stian Tøllefsen. 

Kundeserviceteamet “Team Tørrfesk” søker nemlig akkurat nå etter to nye kollegaer. I dag har kundesenteret ansatte fra hele Midtre Hålogaland.